>

Veelgestelde vragen

Hoe eet je Amsterdammertje?

Amsterdammertje ossenworst is lekker in plakjes gesneden met Amsterdamse uitjes en oude kaas op een plank geserveerd als borrelhapje. Ossenworst is ook heerlijk op een broodje met wat mosterd. Doe er eventueel zelf nog wat peper en zout op voor wat extra smaak en het is heerlijk genieten.

Sponsoring

Wat ontzettend eervol dat je aan ons denkt, echter krijgen wij zo ontzettend veel sponsoraanvragen dat wij helaas keuzes moeten maken. Wij beoordelen de aanvragen op een aantal criteria die wij belangrijk vinden en zorgen dat we elk jaar nieuwe initiatieven steunen. Wij sponsoren niet in geld.

Waar kan ik Amsterdammertje ossenworst kopen?

Amsterdammertje ossenworst 200 gram

Amsterdammertje 200 gram is verkrijgbaar bij Albert Heijn, Poiesz, Jan Linders, COOP, Deen, Jumbo, Sligro (beperkt aantal vestigingen omgeving Amsterdam) en v.d. Berg (grossier).
Tevens is Amsterdammertje ook verkrijgbaar bij de Hergo slagerijen in Amsterdam en Amstelveen. De vestigingen van Hergo vind je op de website www.hergo.nl

Amsterdammertje ossenworst 500 gram

Amsterdammertje 500gr is verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo en Sligro (beperkt aantal vestigingen omgeving Amsterdam) en v.d. Berg (grossier).
Tevens ook bij de Hergo slagerijen in Amsterdam en Amstelveen.

Mocht je Amsterdammertje ossenworst niet kunnen vinden in de desbetreffende winkel dan kun je dit aangeven in de winkel en dan kunnen ze deze toevoegen aan het assortiment.

Hoelang bestaat het merk Amsterdammertje?

In 2013 is ter ere van het 400-jarig bestaan van de Amsterdamse grachten het merk “Amsterdammertje” geïntroduceerd door Canter. Amsterdammertje is daarom ook een typische Amsterdams product en is niet meer weg te denken uit Amsterdam.

Ik ben zwanger, mag ik dan Amsterdammertje eten?

Nee, ossenworst wordt gemaakt van rauw vlees en dit is niet raadzaam in de zwangerschap.  

Wat is een lekker recept met Amsterdammertje?

Een leuke combinatie is een typisch “Amsterdams broodje”. Smeer het broodje in met mosterd en leg daar de plakken ossenworst op. Bovenop de ossenworst verdeel je plakjes Old Amsterdam kaas. Om het af te maken garneer je het broodje met Kesbeke augurken of Amsterdamse uitjes.

Wil je het net wat luxer? Rooster dan sneetjes stokbrood in de broodrooster goudbruin. Meng crème fraîche met mosterd en besmeer de sneetjes brood hiermee. Verdeel hier veldsla over met een plakje Amsterdammertje ossenworst. Bestrooi met peper en garneer met Amsterdamse uitjes. Genieten maar!

Wat houdt het keurmerk Amsterdam Made in?

Amsterdammertje heeft sinds 25 maart 2016 met trots het Amsterdam made keurmerk mogen ontvangen. Het keurmerk kan worden toegekend aan kwalitatief hoogwaardige producten die passen binnen de kernwaarden creativiteit, innovatie, duurzaamheid en vakmanschap. Lokale productie wordt zeer gewaardeerd in de beoordeling. Het keurmerk is ontwikkeld mede op verzoek van de gemeente Amsterdam. Het doel van Amsterdam Made en de gemeente is om consumenten in binnen- en buitenland te informeren over de producten die gemaakt worden in Amsterdam en omgeving. Consumenten kunnen producten aan het keurmerk herkennen en makers kunnen zich hiermee onderscheiden. (Bron http://www.amsterdammade.org/)

Bekijk onze Amsterdam made pagina: http://www.amsterdammade.org/makers/amsterdammertje/